Bezig met laden...

Logboek

Franse Marine krijgt vierde Airbus H160 voor SAR

Franse Marine krijgt vierde Airbus H160 voor SAR

Het Franse DGA (Direction Génèrale de l'Armement) heeft op 20 september zijn vierde Airbus H160 helikopter ontvangen van de interim-vloot op de Babcock-locatie in Cannet des Maures.   

De helikoper vliegt de komende dagen door de marine naar de basis Lanvéoc en zullen zich bij de vloot voegen van de eerste drie H160 helikopters. Dit is het vierde van zes helikopters die zijn gehuurd bij Airbus Helicopters, Babcock en Safran Helicopter Engine. Deze interim vloot is voor tien jaar in gebruik in afwachting van de levering van de Airbus H160M Guépard helikopters, de speciale militaire versie. 

Deze H160-helikopters die speciaal zijn geconfigureerd voor reddingsacties op zee zullen geleidelijk worden ingezet vanop de luchthaven van Cherbourg en vanop de marine vliegbases Lanvéoc-Poulmic en Hyères van de Franse marine. 

De eerste Airbus H160 helikopter van deze vloot is sinds eind juli 2023 de “Search and Rescue”-helikopter vanaf de basis Maupertus bij Cherbourg.

Deze civiele H160's zijn vervaardigd door Airbus Helicopters met extra militarisering door Babcock en zijn met name uitgerust met lieren, het nieuwe generatie Euroflir 410 optronische systeem van Safran, en modulaire cabines die een geoptimaliseerde lay-out mogelijk maken voor de missies op zee. Ze zijn gecertificeerd voor het vliegen met nachtkijkers, wat vooral wordt gebruikt tijdens het lieren in het donker.

Deze H160-vloot wordt door Babcock Aviation in operationele staat gehouden als onderdeel van een partnerschap met Airbus Helicopters en Safran Helicopter Engines. Dit partnerschap zal zorgen voor een hoge mate van beschikbaarheid van de helikopters die SAR-reddingsmissies uitvoeren op zee aan de Atlantische en Middellandse Zeekust, evenals in het Engelse Kanaal en de Noordzee.

Foto © Babcock - DGA France

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *