Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - G-12 - MD Helicopters - Leonardo - Hill Helicopters

Kort nieuws - G-12 - MD Helicopters - Leonardo - Hill Helicopters

Politiehelikopter G-12

De MD-902 helikopter van de Luchtsteun van de Belgische Politie werd vorige woensdag gespot op een trailer (zie link). Het toestel was vermoedelijk op weg naar Zellik volgens de politie. Bij ons weten is er slechts een helikopterbedrijf in Zellik en dat is Helipoint in Zellik, een Van Nerum carrosserie gespecialiseerd in de painting van helikopters.   

 

MD Helicopters (MDHI)

Sinds het vertrek van topvrouw en eigenaresse Lynn Tilton is het erg stil rond de helikopterbouwer uit het Amerikaanse Mesa. Hoe het verder moet met de onderneming na de beslissing van de rechtbank om de aandelen van Tilton in MDHI verplicht te verkopen is overigens niet duidelijk.

MDHI kon deze week twee bescheiden contracten aankondigen. Het eerste ter waarde van $6,1 miljoen gaat over de aanpassing van 18 MD530F helikopters van het Afghaanse leger met crashbestendige brandstofopslag- en distributiesystemen. Deze aanpassingen zal gebeuren samen met Robertson Fuel Systems en wordt uitgevoerd in Afghanistan.

Het tweede contract ter waarde van $6,4 miljoen is een uitbreiding van het contract met de Libanese luchtmacht voor de levering van 6 MD530F gevechtshelikopters met training en opleiding van 12 piloten en 16 onderhoudstechnici. 

 

Leonardo en zijn management

Defensiebedrijf en helikopterbouwer Leonardo, dat voor 30% van haar aandelen in handen is van de Italiaanse staat, blijft hangen in een zweem van bedenkelijk management.

Nu werd de CEO van de Leonardo-groep Alessandro Profumo, schuldig bevonden aan fraude in zijn vorige job als CEO van de Banco Monte dei Paschi. Hij gaat in beroep tegen deze veroordeling bij het Italiaanse Hooggerechtshof en krijgt intussen steun van de raad van bestuur van de Leonardo groep.

Ook de voorganger van Profumo als CEO van Leonardo kwam in opspraak door een veroordeling in een dodelijk treinongeval; ook deze zaak is nog hangende.

Diens voorganger Guiseppe Orsi werd in 2013 gearresteerd in een zaak van mogelijke betaling van smeergeld aan een Indiase generaal bij de verkoop van 12 AW101 helikopters. Orsi werd vorig jaar vrijgesproken in deze zaak. Ook de toenmalige baas van AgustaWestland, Bruno Spagnolini werd in die zaak onder huisarrest geplaast.

 

Hill Helicopters: de HX50 en de IPAD

Het bedrijf Hill Helicopters die in het komende twee jaar zijn nieuwe 5-zitshelikopter, de HX-50, op de markt wil brengen en daarvoor reeds vanaf december 2020 reservatie's aanneemt, geeft op regelmatige tijdstippen update over de verschillende stappen in de ontwikkeling van haar HX50 private helikopter.

Jason Hill, stichter en Chief Engineer van Hill Helicopters, bespreekt deze week in onderstaande video hoe een intelligente integratie van onze IPAD in de digitale cockpit een belangrijke stap vooruit is voor de gebruiksvriendelijkheid van de private helikopter. 

 

Foto copyrights: Luchtsteun Federale Politie

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *