Bezig met laden...

Logboek

Bell Nexus is niet meer, leve eAviation Nexus

Bell Nexus is niet meer, leve eAviation Nexus

Het was al meer dan een jaar duidelijk dat de Bell Nexus uit de prioriteitenlijst van Bell was verdwenen maar nu is het duidelijk waarom. En het is niet zoals enkelen dachten dat het project naar het Smithsonian museum verhuisd was.

De Textron groep heeft de Nexus 4EX en de Nexus 6HX, de laatste ontwikkelingen van de eVTOL, alsmede het ganse Nexus team in de herfst van 2021 getransfereerd naar een ander Textron bedrijf: eAviation. Dit bedrijf heeft ook Pipestrel, die elektrische vliegtuigen bouwt, onder zijn vleugels. Dit bedrijf is de eerste ter wereld die een elektrisch vliegtuig heeft ontwikkeld en gecertificeerd. 

In een interview met het magazine Vertical zegt Rob Scholl, CEO van eAviation, dat deze transfer paste in de strategie van Textron om de kennis en ervaring van elektrische drones en vliegtuigen samen te brengen en sneller tot resultaten te komen. Het Nexus-team werkt intussen aan een volledige elektrische aandrijving van de Nexus 4EX-eVTOL, daar waar voorheen in de Nexus 6HX nog werd gewerkt aan een hybride aandrijving.   

Over de toekomst laat Scholl zich niet uit maar zeker is dat de Textron groep zijn plaats zal opeisen in de eVTOL-wereld, misschien nog niet morgen maar zeker overmorgen.

Specificaties van de Nexus 4EX

  • Ontworpen om totaal autonoom te vliegen maar zal in het begin vliegen met een piloot of 'vluchtmanager'
  • 4 of 5 passagiers
  • Gewicht: 3.175 kg
  • Bereik: maximum 95 km ver
  • Kruissnelheid: 130 kts
  • Catastrofale incident categorie: één op een miljard, het niveau welke EASA voorzien heeft voor de certificatie van kleine VTOL's

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *