Bezig met laden...

Logboek

Leonardo & Boeing starten productie MH-139 Grey Wolf

Leonardo & Boeing starten productie MH-139 Grey Wolf

De Amerikaanse luchtmacht heeft de goedkeuring gegeven voor de opstart van de 'low rate' productie van de Boeing / Leonardo MH-139A Grey Wolf. De eerste batch van 13 helikopters zal in 2024 worden uitgeleverd.

De MH-139A is de nieuwste helikopter van de Amerikaanse luchtmacht en is ontwikkeld op basis van de bewezen Leonardo AW139 waarvan reeds 1.130 helikopters over de hele wereld in gebruik zijn. Leonardo produceert de MH-139A op zijn FAA-gecertificeerde Part 21-productielijn in het Amerikaanse Philadelphia en brengt deze nadien naar Boeing in Ridley Park, PA voor militarisering.   

Op 3 maart 2023 bereikte de Amerikaanse luchtmacht een positief Milestone C-besluit, waarmee de start van de initiële productie van de MH-139 "Grey Wolf" kon beginnen. De start van de productie zal de eerste operationele helikopters opleveren die de huidige vloot van UH-1N "Huey"-helikopters van de Amerikaanse luchtmacht moet gaan vervangen vanaf 2024. 

De Grey Wolf is een helikopter voor meerdere missies, gebaseerd op Leonardo's beproefde AW139-helikopter, ontworpen om de intercontinentale ballistische raketten te beschermen en Amerikaanse overheidsfunctionarissen en veiligheidstroepen te vervoeren. 

De kracht van de MH-139A ligt in de gezamenlijke inspanningen van Leonardo als fabrikant van de helikopter en Boeing, als hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor militarisering en ondersteuning. Leonardo produceert een multirole civiel gecertificeerde helikopter, terwijl Boeing verantwoordelijk is voor de aanschaf en installatie van militaire uitrusting, evenals voor ondersteuning na levering van het vliegtuig.

Door een beproefd vliegtuig aan te bieden met de AW139 en de geavanceerde technologie van Boeing te integreren, is de Amerikaanse luchtmacht verzekerd van de beste helikopter voor haar kritieke en vele verscheidene missies.

Het Boeing-Leonardo-team kreeg in september 2018 een contract van $ 2,4 miljard toegewezen voor maximaal 84 helikopters, trainingssystemen en bijbehorende ondersteunende apparatuur. In augustus 2022 accepteerde de Amerikaanse luchtmacht de eerste vier helikopters die nu worden gebruikt voor aanvullende ontwikkelings- en eerste operationele tests.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *