Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Aankomst van de nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS op Gilze-Rijen

ALERT: Aankomst van de nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS op Gilze-Rijen

Als je woensdag de aankomst van de eerste nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS op Gilze-Rijen virtueel wil meemaken kan dat. 

Op 14 april 2021 start de live-stream om 14:30 lokale tijd. De aankomst en de daaropvolgende ceremonie kun je op onderstaande YOUTUBE live volgen. 

Bij de overdracht is staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, ook vice-admiraal Arie Jan de Waard aanwezig, directeur Defensie Materieel Organisatie. Vanwege corona is de ceremonie kleinschalig van opzet maar wel integraal virtueel te volgen.

Achtergrond bij deze nieuwe Chinooks

Het project “Chinook Vervanging & Modernisering” van de Nederlandse Defensie betreft de verwerving van veertien nieuwe CH-47F MYII CAAS Chinook helikopters voor de vervanging van de elf oudere CH-47D toestellen en de uitbreiding van de vloot, alsmede de standaardisatie van de Chinookvloot door de modernisering van de huidige zes CH-47F (NL).

Deze toestellen kunnen naar verwachting tot 2045 worden ingezet als tactische transporthelikoptercapaciteit van Defensie. Het project Chinook “Vervanging en Modernisering” zal gedurende de transitieperiode leiden tot een verlaagde inzetbaarheid van de Chinook.  Zes toestellen worden voor de conversie naar Ft Hood (VS) overgebracht. De rest komt naar DHC Gilze-Rijen.    Budget: €1,02 miljard 

De nieuwe Chinooks D-472 en D-473 (zie foto) zijn intussen op het LCW op de basis Woensdrecht klaargestoomd voor indienststelling en een van beide toestellen zal de plechtige eerste landing op Gilze-Rijen maken. 

Verdere info: klik hier 

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *