Bezig met laden...

Logboek

De komende generatie US Army helikopters

De komende generatie US Army helikopters

Het Pentagon heeft zijn grootste budget ooit gevraagd voor de innovatie van zijn helikoptervloot. De legerleiding wil met zijn toekomstige generatie helikopter de groeiende mogelijkheden van zijn grote rivalen, China en Rusland, ook in de toekomst voor blijven.

De volgende generatie helikopters zullen veel meer kunnen dan de huidige helikopters. Ze moeten autonoom kunnen vliegen, sneller kunnen vliegen en veiliger opereren in de moeilijkste omgevingen. Ze moeten ook alle gevaren in vijandelijk gebied kunnen vroegtijdig opmerken en adequaat en snel reageren. 

Dit zijn de zeven helikopters die morgen mogelijk deel uitmaken van deze volgende generatie; je ziet ze in onderstaande video:

  • MD Helicopters MD969: een lichte en wendbare aanvalshelikopter (het prototype zou in 2022 klaar moeten zijn).  
  • Sikorsky S-97 Raider X: een aanvals- en verkenningshelikopter (90% afgewerkt) is in de running voor het FARA-programma
  • X-49A Speed Hawk: hoge snelheidshelikopter onder ontwikkeling bij Sikorsky & Piasecki
  • AVX Helicopter: aanvalshelikopter op de tekenplank van AVX Aircraft
  • Sikorsky VH-92: de nieuwe generatie helikopter voor de US President, ziet eruit als de Sikorsky S-92 maar zit volgestouwd met alle mogelijke detectie, afweer en communicatietechnologie - zal vermoedelijk eind 2022 - begin 2023 in dienst worden genomen 
  • SB-1 Defiant X van Sikorsky & Boeing: is nu reeds kandidaat als opvolger voor de Black Hawk in het FLRAA-programma 
  • Bell 360 Invictus: verkennings- en aanvalshelikopter die in de running is voor het FARA-programma

Deze lijst is zeker niet limitatief en nog andere types staan te drummen om mee te dingen naar de toekomstige Amerikaanse helikoptervloot.

Het Pentagon zal met het FVL (Future Vertical Lift) - programma de toekomst van de helikopter hertekenen maar we zullen moeten wachten tot minstens 2030 om deze nieuwe toestellen in operatie te zien.

Onderstaande video heeft je reeds een glimp van de toekomst.  

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *